Betongarbeten

Certifierade inom betongarbeten

Tyresö Betong är certifierade för betongarbeten på formsättning, armering och betonggjutning och jobbar mot kunder i Stockholms-området. Kontakta oss när ni vill ha hjälp med betongarbete

073 575 28 53

Image

Betong - Ett naturligt val


Betong tillverkas till 80 procent av grus, sand och stenar i lämplig storlek, 14 procent av cement och vatten utgör 6 procent för att härdningsprocessen ska starta. Ibland tillförs även små mängder tillsatsmedel (0,1-0,3 procent) för att förbättra betongen i något avseende, till exempel ifråga om frostbeständighet eller gjutbarhet.


Image

Image

Men även när det gäller de kemiska tillsatserna handlar det oftast om harmlösa naturprodukter, bland annat vinsolharts. När vinsolhartsen blandas i betongen bildas små luftbubblor som motverkar sprickor och därmed gör betongen frostbeständig. Ett annat exempel är lignosulfonat. Det utvinns ur ved och är en vanlig restprodukt i pappersindustrin. Som tillsatsmedel i betong kan vattenreducerare användas, vilket innebär att betongen torkar snabbare.
Polykarboxylat är en polymer som gör att ”friktionen” i betongen minskar. Betongen lägger sig då snabbare och enklare på plats, vilket underlättar arbetet och förbättrar ergonomin för byggarbetarna.


Kontakta oss gärna för
frågor eller för offert!